691 China Basin Blvd.

Designed in collaboration with Paulett Taggart Architects, as part of a 152-unit affordable housing development for Mercy Housing, this pedestrian-scaled, multifamily housing block was designed to complement Studio VARA’s townhomes on the other side of a pedestrian mews in the heart of San Francisco’s Mission Bay neighborhood.

MB6W tower

MB6W_Ext_entry

In addition to the townhomes Studio VARA also designed the Common Interior Spaces such as the Community Room, Teen Room, Property Management and Resident Services Offices and the North and South main lobbies to the complex.

MB6W_Int_main lobby

The North Lobby welcomed residents “home,” starting with the inside-outside wood slat canopy and recessed entry mat, then leading to framed art niches beside a bench, a hub of mailboxes and sliding glass window into Property Management

Lobby2

Completed

Currently under construction

Location

San Francisco, CA

Contractor

Cahill Contractors

Category

Multi-Family

All spaces encouraged casual exchange and chances to connect with others – both next door neighbors and those in the greater neighborhood. Flexible open spaces allowed functions to spill into adjacent areas at the Teen Room, Community Room and adjacent courtyard.

Courtyard

Light, expansiveness, views, and visual connections activate the common use Interior Spaces.