1060 Redwood

This adaptive reuse project transforms the most banal of commercial box buildings into a light-filled office for a discerning, high-end residential builder.

Our design strategically introduces natural day-lighting and ventilation, and enhances the industrial aesthetic with layers of transparency, the judicious addition of well-detailed materials, and custom fixtures.

Two courtyards and a glassed-in conference room were inserted at the building's center. A series of large skylights define activity hot spots in the open plan, where staff collaborations and productivity are focused, each with a desk-height, steel clad partition wall framing a "bullpen" of work stations, and an acoustically sound, cork-lined "war room" at its heart.

The exterior presents a quietly ambiguous face, with a thin membrane of corrugated steel panels elevated from the dark stucco base that is punctuated by shadow-boxed window openings and black metal panels.

Awards:
2015 AIA SF Architecture
Merit Award

Completed: 2014

Studio VARA Project Team:
Maura Fernández Abernethy
Jackie Fung
Francisco Marmolejo
Christopher Roach

Contractor:
Van Acker Construction

Photo Credits:
Bruce Damonte